Ndërlidhjet

BE: Marrëveshja e Ohrit, kusht për integrimin e Maqedonisë


Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shkup, Ervan Fuere deklaroi se BE-ja do të vazhdojë të përkrahë zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit.

Sipas tij, kjo marrëveshje që garanton zhvillimin e një shoqërie multietnike, paraqet një nga kushtet për anëtarësimin e Maqedonisë në Bashkimin Evropian dhe në NATO.

Këto komente Fuere i bëri pas një takimin lamtumirës me zv/kryeministrin e Maqedonisë, Abdilaqim Ademin.
XS
SM
MD
LG