Ndërlidhjet

Pesëdhjetë miliardë planete në "Rrugën e Qumështit"


Shkencëtarët kanë bërë llogaritjen e përgjithshme të planeteve në galaksinë tonë dhe numrat janë tronditës: të paktën 50 miliardë planete në Rrugën e Qumështit.

Shifrat u nxorën nga rezultatet e mëhershme të teleskopit të NASA-s Kepler.

Shkencëtarët thonë se të pakten 500 milionë nga këto planete janë në zonën jo shumë të nxehtë dhe jo shumë të ftohtë, ku mund të ekzistojë jeta.
XS
SM
MD
LG