Ndërlidhjet

Irakianët kërkojnë të drejta dhe reforma politike


Qindra persona kanë protestuar për reforma politike në rajonin e Kurdistanit, ndërsa demonstruesit në Bagdad kanë kërkuar më shumë të drejta për të vejat dhe jetimët.

Në qytetin Sulajmania të paktën 10 veta janë plagosur nga përleshjet me forcat e sigurisë.

Sipas Kombeve të Bashkuara, në Bagdad jetojnë rreth 336 mijë jetimë dhe 871 mijë familje me kryefamiljare femra – shumica si rezultat i burrave të vrarë.
XS
SM
MD
LG