Ndërlidhjet

Në ankand kapsula sovjetike e GagarinitKapsula që u përdor në provën përfundimtare të anijes kozmike sovjetike që dërgoi Juri Gagarinin në hapësirë do të dalë në ankand në Nju Jork në 12 prill.

Kompania e ankandeve Sotheby llogarit se kapsula do të shitet mes 2 dhe 10 milionë dollarëve.

Përpara fluturimit të Gagarinit, kapsula në provën e fundit, kishte mbajtur një kopje të njeriut në përmasa reale dhe një qen. Kapsula bëri një tur rreth orbitës përpara se të ulej. Misioni i Gagarinit u zhvillua në një kapsulë që ishte kopje identike e asaj që do të dalë në shitje.
XS
SM
MD
LG