Ndërlidhjet

Kinë: Rritja e çmimeve kërcënon stabilitetin social


Kryeministri kinez, Uen Xhiabao, tha se rritja e çmimeve po rrezikon stabilitetin social në vend. Megjithatë, ai shprehu besimin për uljen e inflacionit, duke thënë se Kina ka drithëra të mjaftueshme dhe rezerva të bollshme valutore, që do të ndihmojnë mbajtjen nën kontroll të çmimeve.

Çmimet e ushqimit në Kinë u rritën për 10.3 për qind në muajin janar, edhe pse inflacioni i përgjithshëm ishte nën 5 për qind.
XS
SM
MD
LG