Ndërlidhjet

Shënohet 100 vjetori i 8 MarsitShënimi i 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të grave, sivjet do të kalojë në shenjë të 100 vjetorit të përpjekjeve të organizuara të grave për barazi dhe më shumë të drejta.

Barazia e femrave dhe meshkujve është e drejtë themelore dhe parim i përbashkët në Bashkimin Evropian, e sanksionuar me Marrëveshjen e BE-së dhe Kartën e të Drejtave Themelore.

Megjithate, raportet tregojnë se pabarazia në vendet e BE-së ende ekziston. Sipas të dhënave të Këshillit për të drejtat e grave dhe barazinë e gjinive, gratë fitojnë mesatarisht 17.5 % më pak të ardhura se meshkujt.
XS
SM
MD
LG