Ndërlidhjet

Inxhinierët japonezë me shkallë të lartë radioaktivitetiAgjencia bërthamore e Japonisë tha se dy nga tre inxhinierët që po punonin në centralin e Fukushimës janë shtruar në spital për shkak se iu janë gjetur nivele të larta të rrezatimit.

Centrali bërthamor i Fukushimës është përballur me një seri shpërthimesh dhe rrjedhjesh radiokative që kanë ndotur ujin dhe prodhimet bujqësore e blegtorale.

Incidenti bërthamor në Japoni u shkaktua nga tërmeti dhe cunami i 11 marsit.
XS
SM
MD
LG