Ndërlidhjet

Rimëkëmbja ekonomike e Japonisë, e vështirëRikthimi i energjisë dhe rritja e investimeve qeveritare për rindërtimin janë kyçe në rimëkëmbjen e Japonisë pas tragjedisë së 11 marsit, deklaroi FMN-ja.

Kosotoja e rindërtimit, sipas Tokios zyrtare, do të shkojë në 309 miliardë dollarë. FMN-ja pret një periudhë të ngadalësimit ekonomik, por shpejt Japonia do të mund ta marrë veten duke arritur nivelet e para katastrofës.

Japonia u godit nga tërmeti dhe cunami, çfarë u pasua mes të tjerash dhe me dëmtime të centralit bërthamor të Fukushimës.
XS
SM
MD
LG