Ndërlidhjet

AI: Korea Veriore mban 200.000 të burgosur në kampe


Amnesty International tha se Korea Veriore mund t'i ketë zgjëruar kampet e punës për të mbajtur rreth 200.000 të burgosur në "kushte të tmerrshme".

Amnesty e hartoi raportin duke u bazuar në pamjet nga sateliti dhe dëshmitë e ish të burgosurve dhe rojeve të burgut.

Krahasimet e bëra me pamjet e mëhershme staelitore tregojnë "zgjërim të dukshëm të shkallës së kampeve", tha organizata për të drejtat e njeriut.
XS
SM
MD
LG