Ndërlidhjet

KMLDNJ: Jo barazimit të të pagjeturve me paraushtarakët e zhdukurKëshilli për Mbrojtjen e Lirive dhe të Drejtave të Njeriut, KMLDNJ, ka dënuar fshirjen e emerave të të pagjeturve të nacionalitetit serb nga muri i të pagjeturve në prishtinë. KMLDNJ-ja e ka cilësur këtë akt si "të papranueshëm dhe jo human".

Në një kumtesë për media KMDLNJ-ja thekson se ajo me të cilën "nuk pajtohet është fakti i trajtimit të barabartë edhe i personave të pagjetur me ish ushtarë dhe paramilitarë serbë të angazhuar apo vullnetarë". Sipas kësaj organizate ushtarët e paramilitarët serbë ishin nën komandë dhe gatshëm për të vrarë dhe masakruar.

Trajtimi i tyre, sipas KMLDNJ-së, duhet të bëhet konform konventave ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG