Ndërlidhjet

Mali i Zi e feston 5 vjetorin e pavarësisë


Mali i Zi sot e feston 21 majin, ditën e pavarësisë, duke e kujtuar referendumin e vitit 2006, pas të cilit e rifitojë mëvetësinë.

Atëkohë, sipas rezultateve zyrtare, në referendum patën votuar mbi 419 mijë banorë, apo 86.5 % e të gjithë personave me të drejtë vote.

Për pavarësinë e Malit të Zi votuan 55.5% e votuesve, ndërsa për qëndrim në shtetin e përbashkët me Serbinë, votuan 44,5 %.

Mbajtjen e referendumit u arrit si marrëveshje në mes të përfaqësuesve që kërkon pavarsi dhe atyre që donin të qëndronin në një shtet me Serbinë, përmes diplomatit slovak, Miroslav Lajçak, i cili ishte në cilësinë e përfaqësuesit të BE-së.

Kryeministri malazez Igor Lukshiq organizoi një pritje të premten në mbrëmje në Cetinje.

Me rastin e Ditës së Pavarësisë, 21, 22 dhe 23 maji, janë ditë pushimi në Malin e Zi.
XS
SM
MD
LG