Ndërlidhjet

KQZ ndalon përkohësisht numërimin e votave të kontestuara


Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Shqipëri ka ndërprerë përkohësisht rinumërmin e votave të kontestuara dhe aktualisht po merret me shqyrtimin e ankesave të partive politike për zgjedhjet lokale të tetë majit.

KQZ-ja nuk ka dhënë ndonjë arsye për këtë ndërprerje votimi. Ky vendim është marrë pasi misioni i vëzhguesve ndërkombëtar i OSBE-ODIHR-it, ka vlerësuar se numërimi si të vlefshme i votave që janë hedhur në kutitë e gabuara nuk ka bazë ligjore.
XS
SM
MD
LG