Ndërlidhjet

Hagë: Dhoma e Apelit anulon kërkesën e zotit Haradinaj


Mbrojtja e Ramush Haradinajtk ka thënë se “Dhoma e Apelit në Tribunalin Ndërkombëtar për Krime në ish-Jugosllavi ka marrë vendim që të anulojë kërkesën e mbrojtjes së Ramush Hardinajt dhe ka urdhëruar që Prokuroria, përveç dy dëshmitarëve të cilët dështuan të paraqiten në gjykimin autentik, mund të thërrasë dëshmitarë të ri në ri-gjykimin e pjesshëm”.

Në një njoftim për media të koordinatorit të mbrojtjes së Haradinajt, Majkëll O’Rejlli, thuhet se ka qenë pikërisht mungesa e dëshmitarëve, arsyetimi për hapjen e ri-gjykimit të pjesshëm.

Në njoftim thuhet se “si më parë, vendimi është marrë nga shumica në Dhomën e Apelit, me presidentin e Tribunalit, gjyqtarin Patrick Robinson, i cili nuk është pajtuar me opinionin e shumicës.

O’Rejlli thotë se “mbrojta e Haradinaj tani do të kërkojë që ri-gjykimi i pjesshëm të fillojë sa më parë që të jetë e mundur, me shpresë brenda pak javësh”.
XS
SM
MD
LG