Ndërlidhjet

KSHZ: Deri në orën 13, dalja në votime ishte mbi 35%


Procesi zgjedhor në Maqedoni sipas Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve po zhvillohet në atmosferë të qetë dhe demokratike ndërsa deri në orës 13 në votime kanë dal 35.8% nga numri i përgjithshëm i votuesve.

Kryetari i KSHZ-së, Boris Kondarko tha se në përgjithësi zgjedhjet janë korrekte dhe se nuk janë regjistruar parregullsi që do të prishnin procesin zgjedhor. Sipas KSHZ-së, dalje më e madhe e votuesve është regjistruar në njësinë e tretë zgjedhore, gjithsej, 40. 82 %.

Ndërkohë një njësinë e gjashtë zgjedhore me popullatë shqiptare në votime kanë dalë, 27.60 %. Pas votimit në një qendër votimi në Shkup, Presidenti i Maqedonisë, Gjorgje Ivanov tha se zgjedhjet janë dita kur festohet demokracia andaj shprehu bindjen se procesi i sot do të jetë i qetë dhe demokratik: “ Vota e tyre vendos se kush do t’i miratojë vendimet që njëherësh janë thelbësore për vendin dhe ndihmojnë realizimin e qëllimeve tona strategjike.

Pikërisht për këtë shkas dëshirojmë që dita e sotme të kalojë ashtu siç duhet, ashtu sikur i ngjan një vendi që tani e 20 vite frymon në demokraci, vend që plotëson të gjitha standardet demokratike dhe qëndron krah për krah me të gjitha demokracitë në botë” u shpreh Ivanov.
XS
SM
MD
LG