Ndërlidhjet

Caku i ri, të trajtohen 15 milionë pacientë me SIDA


Një samit i OKB-së për SIDA-n, e ka aprovuar një deklaratë që ka vendosur cakun e trajtimit të 15 milion njerëzve me ilaqe dhe dhënien fund të transmetimit të kësaj sëmundje nga nënat e infektuara te fëmijet. Ky cak i vendosur do të tentohet të arrihet deri në vitin 2015.

Grupet shëndetësore e kanë mirëpritur deklaratën, mirëpo kanë thënë se komuniteti ndërkombëtar tani duhet që të aprovoj fondet që do të bëjnë pagesat për të arritur këtë cak.
XS
SM
MD
LG