Ndërlidhjet

Putin me plane ambicioze për ekonominë e Rusisë


Kryeministri rus, Vladimir Putin, sot ka folur për një “qëllim ambicioz” të Rusisë që të bëhet një nga pesë ekonomitë më të mëdha të botës, cak ky që ka dëshirë të arrihet gjatë dekadës së ardhshme.

Putin, duke folur në konferencën e 100-të, të Organizatës Ndërkombëtare të Punës, në Gjenevë, ka thënë se Rusia ka për qëllim që të rrisë Bruto Produtin Vendor për kokë banori “nga 19700 dollarë sa është tani në 35 mijë dollarë për person”.

Putin ka thënë se Rusia duhet të dyfishojë prodhimin e saj dhe të krijojë më shumë vende pune në sektorin e teknologjisë së lartë për të arritur këtë qëllim. Kryeministri rus gjithashtu ka thënë se efektet e krizës aktuale ekonomike dhe financiare ende po ndjehen në Rusi, mirëpo ai pret që ekonomia ruse “të rikuperohet në tërësi” duke arritur nivelet e kohës para krizës globale, në fund të këtij viti.
XS
SM
MD
LG