Ndërlidhjet

Eskpertët të alarmuar nga gjendja e oqeanëve


Një panel i ekspertëve kanë thënë se oqeanet e botës janë duke u dëmtuar në shumë mënyra sa që e kanë bërë situatën të jetë edhe më e rëndë se sa kanë menduar fillimisht.

Shkencëtarët do ta prezantojnë një raport për oqeanet në OKB, sot.

Ata thonë se problemet shkaktohen nga ngrohja globale dhe disa probleme të tjera të shkaktuara nga njeriu.

Këto probleme përfshijnë peshkimin e tepruar, rritjen e aciditetit nga sasia e madhe e dioksidit të karbonit dhe shkrirja e akullit të detit.
XS
SM
MD
LG