Ndërlidhjet

Bruksel: Islanda i ka hapur bisedimet për anëtarësim në BE


Islanda sot formalisht i ka hapur bisedimet e detajuara për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Ky vend-ishull në Atlantikun Perëndimor, në Bruksel i ka hapur bisedimet në katër, prej gjithsej 30 fushave politike, të parapara për harmonizimin e ligjeve kombëtare me ato të BE-së.

Tashmë janë mbyllur dy çështje: ajo për shknecë dhe arsim e kulturë.

Por, procesi mund të hasë në probleme, më vonë në këto bisedime, kur të shqyrtohen çështjet e peshkimit dhe bujqësisë.
XS
SM
MD
LG