Ndërlidhjet

Qeveria siriane kalon ligjin për partitë e reja


Agjencia shtetërore në e lajmeve Sana në Siri, ka bërë të ditur se kabineti sirian ka miratuar një ligj që lejon formimin e partive politike, përveç partisë në pushtet Baath, me kusht që ato t'i përmbahen "parimeve demokratike".

"Krijimi i çdo partie duhet të bazohet në ... një angazhim ndaj parimeve, kushtetuese demokratike, sundimin e ligjit dhe respektimin e lirive dhe të drejtave themelore", ka njoftuar agjencia e lajmeve, duke shtuar se ata të cilet deshirojnë të formojnë parti duhet të aplikojnë për licencë për të vepruar ligjërisht.
XS
SM
MD
LG