Ndërlidhjet

Bizneset serbe ankohen në BE për Kosovën


Oda e Tregtisë së Serbisë, Këshilli për Investitorët e Huaj, Oda Ekonomike Amerikane e Serbisë dhe Klubi “Biznesmeni” kanë kërkuar sot nga Bashkimi Evropian që ta anulojë vendimin e qeverisë kosovare për ndalimin e mallrave që hyjnë nga Serbia në Kosovë.

Qeveria e Kosovë ka marrë këtë vendim në javën e kaluar, pasi që Serbia ka më shumë se dy vjet që nuk i njeh vulat doganore të Kosovës, dhe rrjedhimisht, mallrat kosovare nuk mund të futen në shtetin serb.

Qeveria e ka quajtur këtë “masë reciprociteti”.

Në nje letër të hapur për komisionerin për Zgjerim të BE-së, Shtefan Fyle, shoqatat e biznesit shkruajnë se Kosova me këtë po e shkel marëveshjen e CEFTA-s.

“Ju drejtohemi juve, dhe institucioneve tjera përgjegjëse evropiane me inciativën, që në mënyrë urgjente të aktivizohen të gjithë mekanizmat për të anuluar vendimin për hyrjen e mallrave nga Serbia”, thuhet mes tjerash në letrën që e transmetojnë mediat serbe.

Aty thuhet se ekonomia në Serbi, si kompanitë vendëse ashtu edhe ato ndërkombëtare, tashmë janë dëmtuar nga ‘embargoja’ kosovare.
XS
SM
MD
LG