Ndërlidhjet

EULEX: S'mbështesim masat për të cilat s'u konsultuam


Përmes një komunikate për media, EULEX-i ka shprehur sic thuhet shqetësimin e tij në lidhje me sitiuatën në veri të Kosovës dhe ka kërkuar nga të gjitha palët që të tregojnë përmbajtje dhe qetësi në këtë kohë.

“Siguria për të gjithë njerëzit është shumë e rëndësishmë”, thuhet në komunikatë, ndërksa theksohet se EULEX-i po vazhdon të punojë në mënyrë aktive për të siguruar praninë e EULEX-it në Portat 1 dhe 31.

Këto Porta thuhet se janë përforcuar nga njësitet speciale të Policisë së EULEX-it

EULEX thekson se është shtuar numri i patrullave të policisë në veri të Kosovës për të ofruar siguri shtesë.

EULEX-i thotë se ka mbështetur rikthimin e kontrollit të plotë në doganat në portën 1 dhe 31 në një mënyrë që është në përputhje me standardet e BE-së.

Megjithatë, komunikon ky mision, "Bashkimi Evropian dhe EULEX-i nuk është në pozicion që të mbështesë masat që nuk janë ndërmarrë në konsultim të plotë me të gjitha palët relevante".
XS
SM
MD
LG