Ndërlidhjet

OKB zgjat misionin në Irak


Këshilli i Sigurimit i ka zgjatur sot mandatin misionit të OKB-së në Irak (UNAMI) edhe për një vit.

Në rezolutën e miratuar njëzëri, anëtarët e Këshillit ranë dakord të vazhdojë punën UNAMI edhe për një periudhë prej 12 muajsh.

Rezoluta ka përshëndetur edhe përmirësimin e situatës së sigurisë, por theksoi nevojën për përparim të mëtejshëm në të drejtat e njeriut, si dhe në spektrin politik.
XS
SM
MD
LG