Ndërlidhjet

Gjermani: Rritja ekonomike prill – qershor vetëm 0.1%


Të dhënat e reja financiare tregojnë se rritja ekonomike e Gjermanisë gati se ishte ndalur në periudhën prill – qershor të këtij viti, duke i rritur shqetësimet e investitorëve se ekonomia globale është më e ngadalshme se sa pritej.

Rritja tremujore prej vetëm 0.1% për Gjermaninë, që është ekonomia më e madhe në Evropë, ishte nën pritjet e tregjeve për 0.5% rritje dhe erdhi pas të dhënave dëshpëruese për rritje ekonomike për Francën dhe Shtetet e Bashkuara.

Ngadalësimi i ekonomisë gjermane u shpall sot, disa orë para fillimit të takimit në Paris, ndërmjet presidentit Nikolas Sarkozi, dhe kancelares Angela Merkel.
XS
SM
MD
LG