Ndërlidhjet

Bie numri i fëmijëve që vdesin nën 5 vjeç


Numri i vdekjeve të fëmijëve nën moshën 5-vjeçare ka rënë në mënyrë dramatike nga 12 milionë sa ishte në vitin 1990, në 7.6 më 2010.

Këto janë gjetjet e fundit të raportit që ka publikuar Fondacioni i OKB-së për Fëmijet dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Raporti vë në pah se rezultatet janë ndikuar nga shumë faktorë, përfshirë qasjen më të mirë në kujdesin shëndetësor dhe masat parandaluese, si vaksinat.
XS
SM
MD
LG