Ndërlidhjet

Sot në histori


Video dhe teksti: Associated Press


Beteja e Maricës mes Serbisë dhe Turqisë, okupimi i Filadelfias nga trupat britanike gjatë Revolucionit Amerikan, krijimi i Komisionit Federal të Tregtisë, vrasja e ushtarit të parë amerikan në Vietnam, publikimi i albumit "Abbey Road" të grupit Beatles, si dhe shumë ngjarje të tjera që kanë ndodhur sot në histori.

1371
Beteja e Maricës: Serbi-Turqi.1580
Admirali Francis Drejk kthehet ne Angli me thesar nga Spanja.


1777
Trupat britanike okupojnë Filadelfian gjatë Revolucionit Amerikan.

1789
Tomas Xheferson u emërua Sekretar i parë amerikan i Shtetit dhe Xhon Xhej shefi i parë i drejtësisë.


1888
Poeti T.S. Eliot u lind në Shën Lui.
1898
Kompozitor Xhorxh Gershuin ka lindur në Brukllin, Nju Jork.1914
U krijua Komisioni Federal i Tregtisë.
1919
Presidenti amerikan Tomas Vudrou Uillson u godit nga një sulm në zemër.

1945
U vra ushtari i parë amerikan në Vietnam.1957
Mjuzikëlli "West Side Story" u shfaq në Broaduej.


1960
Debati i parë televiziv mes kandidatëve për president në Çikago u zhvillua mes republikanit Riçard Nikson dhe demokratit Xhon Kenedi.

1969 Albumi "Abbey Road" i grupit Beatles doli në shitje.2006
Ish shefi i financave Endru Fastou, në Enron, u dënua me gjashtë vjet burg, për rolin e tij në falimentim e kompanisë energjetike.


2008
Aktori Paul Njuman vdiq në moshën 83 vjeçare.
2009
Regjisori Roman Polanski, u arrestua në Cyrih, me akuzat për marrëdhënie seksuale me një vajzë 13-vjeçare në SHBA, në vitet e 70-ta. (g.k.)
XS
SM
MD
LG