Ndërlidhjet

S&P e ka ulur rejtingun kreditor të Bjellorusisë


Agjencia Standard&Poor’s sot e ka ulur rejtingun kreditor të Bjellorusisë prej B/B në B/C, me perspektivë negative.

Kjo ulje e ka sjellur Bjellorusinë një hap më afër që të konsiderohet pak para gjendjes së mosaftësisë për pagesën e borxheve.

Në njoftimin e agjencisë S&P thuhet se “ulja reflekton shqetësimet tona për varshmërinë e Bjellorusisë ndaj fondeve të jashtme dhe ne mbetemi në paqartësi të madhe sa i përketë aftësisë së Bjellorusisë për të sigurar fonde të këtilla”.
XS
SM
MD
LG