Ndërlidhjet

KS refuzon kërkesën e palestinezëve


Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka refuzuar sot kërkesën e palestinezëve për anëtarësim të plotë të shtetit palestinez në OKB.

Këshilli 15 anëtarësh i Sigurimit ia dërgoi një komiteti special për anëtarësim kërkesën e dorëzuar të premten nga autoriteti palestinez, Mahmud Abaz.

Ky komitet, në përbërjen e të cilit janë përfaqësuesit e 15 shteteve anëtare të Këshillit të Sigurimit, pritet ta zhvillojë takimin e tij të parë të premtën.

Shtetet e Bashkuara kanë thënë se do të përdorin veto-n ndaj këkesës palestineze, ndërsa kanë kërkuar-sikurse ka bërë dhe Izraeli, vazhdimin e bisedimeve për zjidhjen e konfliktit izraelo-palestinez.
XS
SM
MD
LG