Ndërlidhjet

Perkins: Al-Kaida në Irak është dobësuar shumë


Gjenerali i lartë amerikan, Dejvid Perkins, thotë se grupet e afërta me al-Kaidën në Irak janë dobësuar shumë.

Gjenerali Perkins, që është komandant i forcave amerikane në pjesën veriore të Irakut, tha se al-Kaida, e ka vështirë të gjej para dhe të bëjë rekrutime nga jashtë.

Duke pasur mungesë të fondeve, al-Kaida në Irak po bënë vjedhje, plaçkitje dhe krime të tjera, tha Perkins, dhe vlerësoi se tash rrejti al-Kaida në Irak është më tepër “ndërmarrje kriminale se sa grup terrori”.
XS
SM
MD
LG