Ndërlidhjet

Libi: Përparim i forcave të Qeverisë së përkohshme


Forcat e Qeverisë së përkohshme të Libisë thonë se kanë bërë përparime të rëndësishme në luftën për kontrollin e qytetit Sirte.

Forcat lojale ndaj liderit të përmbysur Muamer Gadafi, po bëjnë rezistencë të ashpër në këtë qytet, që është vendlindja e Gadafit.

Pavarësisht se para gjashtë javësh forcat e Qeverisë së përkohshme të Libisë, e kanë marrë kontrollin ndaj kryeqytetit Tripoli, udhëheqësit e saj thonë se Libia do të shpallet e çliruar nga Gadafi, vetëm pasi të merret kontrolli në qytetin Sirte.

Mbrëmë, forcat e Këshillit Tranzicional Kombëtar, që praktikisht paraqet Qeverinë e përkohshme të Libisë, thonë se e kanë marrë kontrollin në një qendër që ishte përdorë nga lojalistët e Gadafit, spitalin kryesor të qytetit dhe Universitetin.
XS
SM
MD
LG