Ndërlidhjet

Kombet e Bashkuara: Forcat afgane po i keqtrajtojnë të arrestuarit


Një raport i Kombeve të Bashkuara ka gjetur se në 47 objekte të drejtuara nga policia e Afganistanit, ndaj të burgosurve ushtrohen teknika të marrjes në pyetje që përmbajnë torturë sipas ligjit ndërkombëtar dhe afgan.

Raporti me 74 faqe, thotë se pothuaj gjysma e të burgosurve kanë provuar torturë. Ndërsa rreth 35% e të burgosurve kanë provuar forma të tjera të torturës, vrazhdësi, johumanitet ose trajtim degradues.

Në këtë raport bëhet e ditur se aleanca do të ndërmarrë masa për zgjidhjen e problemit përpara se të rifillojnë transferet.
XS
SM
MD
LG