Ndërlidhjet

Bosnja do të ndryshojë Kushtetutën


Sot parlamenti i Bosnjes filloi procedurat për të ndryshuar Kushtetutën e vendit që Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut thotë se diskriminon çifutët dhe romët, të cilët i ndalon të kandidojnë për funksione të larta.

Zyra e shtypit parlamentar bëri të ditur se një përfaqësues i grupit prej 13 partive parlamentare është i ngarkuar që të propozojë në parlament para datës 30 nëntor, amendamentet kushtetuese, si dhe amandamentet e nevojshme për të ndryshuar ligjin zgjedhor

Reforma është një nga kushtet kryesore për Bosnjën, për të marrë statusin e kandidatit për Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG