Ndërlidhjet

Kinë: Imponohen tatime për t’i ndihmuar viset e varfëra


Kina po vendos tatime kombëtare në produktet e naftës dhe të prodhimeve të tjera, për të mbledhur para për viset e varfëra.

Liderët komunistë të Kinës kanë thënë se tatimi ka për qëllim të siguroj se hapësirat e varfëra, që e prodhojnë pjesën më të madhe të naftës kineze, do të marrin të ardhura më të mëdha.

Zemërimet në rajonet minoritare, siç është Tibeti, pjesërisht janë nxitur edhe për shkak të pakënaqësisë se banorët lokalë marrin pak nga të mirat e nxjerra nga nafta shtetërore dhe xeheroret.
XS
SM
MD
LG