Ndërlidhjet

Takimi i ministrave të G20-tës


Liderët financiar të 20 ekonomive më të mëdha botërore do të zotohen sot që bankat kanë mjaftueshëm kapital dhe qasje në financim.

Ministrat e financave të grupir G20, që po takohen në Paris sot për të dytën ditë, do të bënjë këtë zotim në një komunikatë në përfundim të takimit.

Komunikata, drafti i së cilës u lëshua sot më herët për media, gjithashtu thotë se G20 pret një takim të udhëheqësve të eurozonës me 23 tetor për të ndërmarrë hapa të mëtejshme rreth pakos ndihmëse të BE-së.

Takimi i sotëm në Paris, vjen në mes të shqetësimeve se kriza e borxheve të Evropës nëse shpërndahet mund të shkaktojë krizë globale ekonomike.
XS
SM
MD
LG