Ndërlidhjet

Vërshime në Bangkok


Punonjësit e sektorit të ndihmës për emergjenca, po mundohen të forcojnë barrierat si ndihmë për ta shpëtuar kryeqytetin e Tajlandës, Bangkokun, nga vërshimet më të këqia të këtij vendi në gjysmë shekulli.

Përmbytja ka shkatërruar një të tretën e vendit, duke vrarë të paktën 297 njerëz dhe duke shkaktuar rreth 3 miliardë dollarë dëme.

Veriu, verilindja dhe qenra e Tajlandës janë goditur më së shumti.

Bangkoku, që ndodhet vetëm dy metra mbi nivelin e detit, ëshë në rrezik të përmbytjeve nga uji i rezervarëve në veri, që mund ta rrisin nivelin e lumit Qao Praja e që paraqet rrezik për zonat afër ujit.
XS
SM
MD
LG