Ndërlidhjet

Pengojnë KFOR-in në veri


Qindra serbë të veriut të Kosovës penguan trupat e KFOR-it në vend në largimin e barrikadave rrugore në atë pjesë të vendit.

Qindra serbë u ulën në rrugë për të ndalur avancimin e trupave të NATO-s të cilat, gjatë natës, u përpoqën të largojnë barrikadat e përbëra nga vetura, gurë, baltë dhe drunjë.

Gjatë aksionit thuhet se nuk u përdor forca, ndërsa nuk raportohet për ndonjë të lënduar.

Serbët kanë bllokuar diku 16 rrugë në veri të Mitrovicës për të pamundësuar shtrirjen e autoritetit shtetëror të Kosovës në atë pjesë të vendit.

Veprimet e tyre, që pasuan aksionin policor të autoriteteve kosovare në muajin korrik, ata i kanë koordinuar në mes vete me qëllim të, siç thuhet, mbrojtjes së tokës së tyre.
XS
SM
MD
LG