Ndërlidhjet

Kriza e borxheve godet Wallstreet-in


Kriza e borxheve në Eurozonë ka shënuar pasojat e para të mëdha në Wallstreet.

Kompania e sigurisë, MF Global, ka shpallur bankrotimin pas shqetësimeve rreth borxhit diku 6 miliardë dollarësh i cilat nuk i është kthyer nga klientët në Itali, Spanjë dhe Portugali.

Në javën e kaluar, MF Global raportoi për humbjen e saj më të madhe; stoqet e kësaj kompanie ranë për 66 për qind.

Bankrotimi i MF Global vlerësohet të jetë rënia e tetë për nga pesha financiare e një kompanie në Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG