Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 13 nëntorin në vite...


Flamujt e vendeve anëtarë të BE-së

1994 – Suedia bëhet pjesë e Bashkimit Evropian.

1775 – Forcat amerikane pushtuan Monterealin gjatë Revolucionit Amerikan.

1839 – U formua partia e parë kundër skllavizmit, Partia Liberale e Amerikës, në Nju Jork.

1851 – U dërgua telegrafi i parë nga Londra në Paris dhe anasjelltas.

1885 – Forcat Serbe pushtuan Bullgarinë.

1921 – Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Franca, Japonia dhe Britania e Madhe, nënshkruajnë Traktatin e Paqes.

1927 – Hapet tuneli nënujor që lidhë Nju Jorkun me Nju Xhersin.

1982 – U mbajt ceremonia përkujtimore kushtuar veteranëve të luftës në Vietnam.

1993 - Ministri i Punëve të Jashtme i Pakistanit, Faruk Legari zgjidhet president.

1998 – Presidenti amerikan Bill Kllinton ra dakord për t’i paguar Paula Xhonsit 850.000 dollarë, për të zgjidhur një padi për ngacmim seksual.(g.k.)
XS
SM
MD
LG