Ndërlidhjet

Azilkërkuesi kthehet prapa, por jo në vendin e origjinës


Një avokate bëri të ditur që autoritetet suedeze të kenë kthyer klientin e saj azilkërkues gabimisht në një shtet tjetër duke e dërguar atë në Irak në vend të Iranit.

Avokatja, Ema Person, tha se klienti i saj mund të dënohet me burg në Bagdad.

Person tha se e ka raportuar këtë gabim tek Ombudspersoni suedez, të cilit mësohet se i ka shpjeguar që klienti i saj ballafaqohet me 15 vite burgim eventual.

Ajo tha 53 vjeçari, Abaz Ofogikohy, ka lindur në Irak por se ishte ekstraduar për në Iran për t’u bërë shtetas i këtij vendi.

Ai iku për në Iran më 2002 dhe kërkoi azil në Suedi-kërkesë kjo, e cil u hodh poshtë.

Policia suedeze mohoi të flas për këtë çështje
XS
SM
MD
LG