Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 21 nëntorin në vite...


Tomas Edison
1877 - Shpikësi Tomas Edison zbulon gramafonin.

1789 - Karolina e Veriut ratifikon Kushtetutën dhe bëhet shteti i dymbëdhjetë amerikan.

1806 - Dekreti i Berlinit: Perandori Napoleon Bonaparta, ndalon tregtinë me Anglinë.

1906 - Kina ndalon tregtinë e opiumit.

1938 - Forcat naziste pushtuan pjesën perëndimore të Çekisë dhe i shpallën banorët e asaj pjese shtetas gjermanë.

1969 – SHBA-të kryen provë bërthamore në Nevada.

1980 - Xhon Llenon dhe Joko Ono, pozojnë të zhveshur për fotografin Allan Tanenbaum, për ballinën e revistës “Rolling Stone”.

1987 - Aktorja Demi Mur martohet me aktorin Brus Uillis.

1989 - Nënshkruhet Ligji për ndalimin e pirjes së duhanit në aeroplanë gjatë fluturimeve.

2010 - Borxhi goditi Irlandën, e cila zyrtarisht aplikoi për një kredi masive në BE dhe FMN, për të frenuar ikjen e kapitalit nga bankat e saj. (g.k.)
XS
SM
MD
LG