Ndërlidhjet

Robotët mbikëqyrin burgjet jug-koreane


Rojtarët robotikë pritet të patrullojnë në burgjet e Koresë Jugore gjatë vitit të ardhshëm.

Hulumtuesit thonë se një burg në qytetin jugor Pohang planifikon të zbatojë një mbikëqyrje njëmujore me tre robotë të tillë në muajin mars.

Sipas deklaratës së Forumit Aziatik Korrektues, robotët janë të pajisur me sensorë që u mundësojnë atyre detektimin e anomalive, siç është sjellja e dyshuar e vetvrasësve dhe dhuna, për t’i raportuar ato sjellje tek zyrtarët përgjegjës.

Rojet robotike lëvizin në katër rrota.

Një grup shkencëtarësh i krijoi ata në kuadër të një projekti të organizuar nga ministria për dituri dhe ekonomi e Koresë Jugore.
XS
SM
MD
LG