Ndërlidhjet

Bullgaria miraton planin për tërheqjen e trupave nga Afganistani


Qeveria e Bullgarisë sot ka aprovuar një lëvizje për të tërhequr trupat e saj nga Afganistani deri në fund të vitit 2014, në linjë me planet e NATO-s.

Bullgaria tani për tani ka 614 ushtarë, instruktorë dhe mjekë ushtarakë në Afganistan, dhe deri tani nuk ka pësuar ndonjë humbje.

Sias planeve aktuale të NATO-s forcat afgane pritet të marrin kontrollin e plotë të vendit të tyre në fund të vitit 2014.
XS
SM
MD
LG