Ndërlidhjet

Mblidhen afër 2 milionë punonjës në Britani


Deri në dy milionë punonjës të sektorit publik në Britani dolën në një grevë 24-orëshe sot të protestuar ndaj planeve të qeverisë për të reformuar sistemin e pensioneve në vend.

Në atë që sindikatat thanë se ishte greva më e madhe në tre dekada, vetëm një shkollë në Angli ishte plotësisht e hapur, spitalet funksionuan me staf skelet dhe autoritetet lokale u paralizuan.

Punonjësit po protestojnë ndaj reformave që sindikatat thonë se do të detyrojë ata të paguajnë më shumë për pensionet e tyre dhe të punojnë më të gjatë para se të dalin në pension.
XS
SM
MD
LG