Ndërlidhjet

Rritet numrit i të infektuarve me AIDS


Në mbarë botën sot shënohet dita ndërkombëtare kundër Sidës, me qëllim të përhapjes së mesazhit se duhet të merren masa në parandalimin dhe trajtimin e njerëzve me këtë virus.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka bërë të ditur se Evropa Lindore dhe Azia qendrore vazhdojë të tregojnë rritje dramatike të numrit të të infektuarve me HIV, me një përqindje të rritjes prej 250 % nga viti 2001 deri në vitin 2010.

Gjithashtu tregohet se 90% të rasteve të këtyre infeksioneve ndodhin në Rusi dhe në Ukrainë.
XS
SM
MD
LG