Ndërlidhjet

Fiton “Rusia e Bashkuar”


Partia “Rusia e Bashkuar” duket se ka pësuar një rënie dramatike në mbështetje në zgjedhjet parlamentare.

Me më shumë se gjysmën e votave të numëruara, Rusia e Bashkuar, ka fituar 49.7 përqind të votave - një rënie e madhe prej vitit 2007 ku ata fituan 64.3 përqind.

Komunistët erdhën në vendin e dytë me 19.7 përqind.

Kryeministri, Vlladimir Putin, tha se rezultatet do të bëjnë që Rusia të ketë një qeveri të qëndrueshme.

Votimi është përcjelluar me ngacmime të vëzhguesve të zgjedhjeve dhe dyshime për shkelje zgjedhore.
XS
SM
MD
LG