Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 11 dhjetorin në vite...


Emblema e UNICEF-it
1946 – U themelua Fondi i OKB-së për Fëmijët (UNICEF).

1816 – Indiana u bë shteti i 16 i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

1844 – Për herë të parë u përdorën mjete anestezike në një procedurë dentare.

1882 – Teatri në Boston, në SHBA, u bë teatri i parë që ndezi dhe përdori dritat elektrike.

1930 – Hapet Banka e Shteteve të Bashkuara të Amerikë, në Nju Jork.

1941 – Qeveria holandeze në Londër, i deklaron luftë Italisë.

1969 – Libia miraton Kushtetutën.

1979 – Britania e Madhe i jep pavarësinë Zimbabvesë.

1986 – Afrika e Jugut i censuron të gjitha mediat.

1997 – Më shumë se 150 vende ranë dakord në një konferencë për ngrohje globale në Kioto, Japoni, të ndërmarrin hapa për të kontrolluar emetimet e gazit. (g.k.)
XS
SM
MD
LG