Ndërlidhjet

Bashkimi Evropian e cilëson historike marrëveshjen për klimën


Bashkimi Evropian e ka përshëndetur sot marrëveshjen e re për ndryshimet klimatike, duke e cilësuar si arritje historike.

Marrëveshja e arritur sot më herët, në një konferencë ndërkombëtare në Durban të Afrikës së Jugut, për herët të parë do t’i obligojë ndotësit më të mëdhenj të botës, përfshirë edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kinën, që të ndërmarrin hapa në reduktimin e emisioneve të gazrave serë deri në vitin 2020.

Mirëpo vëzhguesit e ambientit thanë se marrëveshja nuk mjafton që të parandalohet rritja e temperaturave mesatare për 3.5 gradë Celsius, një gjendje që do të shkaktojë numër më të madh të thatësirave, përmbytjeve, stuhive, si dhe ngritje të niveleve të detit.
XS
SM
MD
LG