Ndërlidhjet

Kanada: Do të ndalohen gratë e mbuluara në ceremoni


Në Kanada, qeveria ka njoftuar se do të ndalojë të gjitha gratë nga mbajtja e mbulesave në ceremonitë shtetërore.

Ministri i emigracionit, Jason Kennei, tha se kishte marrë ankesa nga gjyqtarët dhe parlamentarët për gratë e mbuluara duke dhënë betimin të bëhen zyrtarisht kanadeze.

Njoftimi i Keneit mund edhe t’i shkaktojë një sfidë për ata të cilët thonë se kufizimi shkel lirinë e fesë sipas dispozitave të kushtetutës së Kanadasë.
XS
SM
MD
LG