Ndërlidhjet

Abuzime me fëmijë në Holandë


Një komision i pavarur i mbështetur nga qeveria në Holandë ka gjetur se mijëra fëmijë kanë vuajtur abuzim seksual në institucionet holandeze katolike dhe zyrtarët e kishës nuk kanë arritur të adresojnë në mënyrë adekuate abuzimet apo të ndihmojnë viktimat.

Bazuar në një studim në mesin e më shumë se 34000 njerëz, komisioni vlerësoi se një në pesë fëmijë që ka marrë pjesë në një institucion katolik ka vuajtur një formë të abuzimit.

Ky komision u ngrit vitin e kaluar, nën udhëheqjen e ish-ministrit të qeverisë Deetman Ëim për të hetuar akuzat e abuzimit që datojnë qysh prej vitit 1945.
XS
SM
MD
LG