Ndërlidhjet

Banka Botërore mbështet reformat në Serbi


Banka Botërore tha se sot se ka miratuar një strategji të re katër-vjeçare për të mbështetur përpjekjet e reformave në Serbi, me ndihmë financiare deri në një miliardë euro.

Në një deklaratë, banka tha se "Grupi i Bankës Botërore do të mbështesë përpjekjet e reformave në Serbi, në dy fusha: forcimin e aftësisë konkurruese të ekonomisë së Serbisë, dhe përmirësimin e efikasitetit dhe rezultateve të shpenzimeve sociale" në vitet 2012-2015.

Banka gjithashtu tha se do të mbështesë rritjen e buxhetit nëse Serbia preket rëndë nga turbullirat ekonomike në eurozonë, dhe vazhdon "të mbajë të fortë programin e saj të reformave dhe menaxhimit të shëndoshë makroekonomik".
XS
SM
MD
LG