Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 21 dhjetorin në vite...


Kompania e Ualt Diznit
1937 – Ualt Dizni prezantoi filmin e animuar “Borëbardha dhe shtatë xhuxhët”. Ky është filmi i parë i animuar i metrazhit të gjatë. Çmimi për realizimin e tij ishte 1.5 milion dollarë.

1784
– Xhon Xhej bëhet sekretari i parë amerikan i Shtetit.

1898 – Shkencëtarët Pierr dhe Mari Kuri zbulojnë radiumin.

1913 – Botohet fjalëkryqi i parë në një revistë në Nju Jork.

1923 – Nepali bëhet shtet i pavarur.

1946 – Ndodhë një tërmet në jug të Japonisë, vdesin 1 mijë e 86 persona.

1948 – Shteti Era (dikur shteti i lirë irlandez) shpall pavarësinë.

1972 – Bashkimi Sovjetik nënshkruan marrëveshje paqeje me Gjermaninë Lindore.

1989 – Fjalimi i fundit i diktatorit të Rumanisë Nikola Çaushesku. Ai u ekzekutua më 25 dhjetor të po të njëjtit vit.

1995 – Qyteti i Betlehemit kalon nga kontrolli i Izraelit në kontroll të Palestinës. (g.k.)
XS
SM
MD
LG